(startmenu)

12e KRAAIENRIT


(start kraaienritten)

Zaterdag 21 juni 2008 de 12e Kraaienrit
en
Zaterdag 20 juni 2009 de 13e Kraaienrit
(zie onder)

 

De Kraaienrit is een uitje voor de lichamelijk en/of geestelijk gehandicapte medemens en wordt elk jaar belangeloos georganiseerd door stichting "De Kraai" te Nootdorp. Ook Connexxion stelt bussen ter beschikking en is er sinds vele jaren bij aanwezig met 2 bussen.
Wat is een Kraaienrit precies? Het regelement staat hier in delen op de pagina waarin duidelijk wordt waar het om draait.

Volgens de vergunning rijden er maximaal 100 wagens mee maar deze zaterdag kwam de teller bij 106 tot stilstand en daar werd verder niet moeilijk over gedaan. Vanuit Delft rijden collega's Conrad (boven rechts) en Michael (boven links)alweer enige jaren de Kraaienrit en deze keer zag Conrad zijn kans schoon om met een heel bijzondere bus deel te nemen. Omdat er in de vestiging Delft tijdelijk een cabriobus van Connexxion stond, leek het te mooi om waar te zijn. (de 9969 om precies te zijn) Samen met de Citaro 2846 vormde dit een paar apart.
Hij maakte afspraken en kon de wagen deze zaterdag gebruiken voor de rit. Hopelijk was het weer ook zo geschikt maar daar valt geen invloed op uit te oefenen. De voorspellingen leken de goede kant op te gaan maar dat is Nederland geen garantie. Om maar direct duidelijk te zijn op dit gebied: het bleef droog en er scheen regelmatig een aangenaam zonnetje.

Doordat de 9969 gebouwd is in het tijdperk dat lage-vloerbussen nog weinig prioriteit kregen, is het meereizen slechts weggelegd voor een paar gasten die het trapje konden 'nemen'. De rest die niet zonder hun rolstoel of ander noodzakelijk vervoermiddel konden, waren welkom in de Citaro die daar speciaal voor is ingericht.

    

De regels waren helder en staan hier ter verduidelijking vermeld.

De route voerde voor het grootste deel door het Westland en Delft en luid toeterend werd de complete stoet aangestaard door menig onwetende passant. Ongetwijfeld werd er gedacht aan een protest tegen de gestegen brandstofprijzen of een steunbetuiging aan het Oranje-EK maar het was toch echt iets heel anders. Bij deze alsnog excuses namens alle rijders aan de aanwezigen bij de begrafenisdienst die aan de gang was bij de Vredeskerk aan de Nassaulaan. Hieronder staat een fotoverslag van een aantal punten in de route en onderaan staat de complete route vermeld.


 

   

In geval van slecht weer is er een voorziening getroffen in de cabrio-bus

  

 

De rit was een spektakel en na afloop terug bij Ipse/Craeyenburch in Nootdorp stond voor iedereen een aangenaam welkom te wachten met eten, drinken en muziek van collega-chauffeur Richard.

Een dag om nooit te vergeten en niet alleen vanwege de 9969.

 

Feestmuziek XL

Tot slot nog wat staatsieportretten van de cabrio, de gereden route en een groepsfoto met oorkonde

Een impressie van een onbekende filmer


 


en natuurlijk is uw verslaggever in stijl en 'undercover' aanwezig geweest
 

 

foto's van Wim, Maaike en Richard(startmenu)

13e KRAAIENRIT


(start kraaienritten)

De 13e Kraaienrit werd gereden door Conrad en Michael en kon helaas niet met de cabriobus uitgevoerd worden.
Hiervoor in de plaats reden 2 Mercedes Citaro bussen zoals hieronder te zien is met beide chauffeurs.


Michael
 

Conrad

 


De chauffeurs zijn verzameld, nu de bewoners nog.
 


en daar zijn ze dan.
 

 


De route
 

De oorkonde