(startmenu)

Tommy (Nana en Wally)

De vakantie van Tommy en Wally in RoemeniŽ hier

Het stripverhaal van Tommy (en zijn vriendjes)

De rode eekhoorn, mascotte van de vestiging Delft.
Tommy was lang dakloos maar gelukkig bracht een kartonnen doos uitkomst. Het eten was niet overvloedig en Tommy hunkerde naar de voedselbank. Op een tennisbal kun je lang kauwen maar het voedt slecht. Collega Ed kon het niet meer aanzien en kwam met een heus huis op de proppen en ook was intussen de maaltijd opgediend. Tommy kan het wel waarderen al kijkt hij er nog niet al te vrolijk bij. Het is ook nooit goed. Hij mist zout en peper. Opmerkzame collega's zien Tako regelmatig over ons terrein lopen met Tommy aan de riem. Alleen bij mooi weer anders wordt Tako nat. Dat onze Tom nat wordt schijnt minder belangrijk te zijn. "Wat een notenzooi!" denkt 'ie. De ramen worden angstvallig dichtgehouden want Tommy klimt als een ras-eekhoorn voor je het weet naar buiten. Een van zijn favoriete plekjes is boven op de handdoekjeshouder. Zo houdt hij toezicht op kantoor. Hi hi hi, stelletje menselijke druktemakers. Laat ze maar werken en tobben zolang ik mijn luie leventje maar vol kan houden in deze nieuwe Veolia stress-toko. Kijk ze zoeken waar ik nu weer zit...ik weet nog veel meer plekjes.

De winter blijft maar onder nul, de sneeuw waait door de kieren en Tommy heeft gelukkig tussen de "Gevonden Voorwerpen" een sjaal gevonden waar hij een beetje warm van wordt. Nog maar een paar maanden en dan is het vast weer te warm voor onze verwende logťe. Dat een eekhoorn een winterslaap houdt, is wel bekend maar dat Tommy daarvoor in een koelkast gaat zitten is wat overdreven. Zo heb je weinig aan een sjaal maar misschien heeft hij wel gelijk. Soms is er weinig verschil tussen het kantoor en een koelkast. Hij heeft voorlopig wel genoeg te drinken..... Tommy is een echte mensenvriend maar Victor heeft toch een ietwat angstige blik in zijn ogen. Zou onze zachtaardige Tommy deze gespierde man bang kunnen maken??? Als dat zo is, hebben we vanaf nu een waakeekhoorn in huis. We zullen maar een bordje op de voordeur doen met een waarschuwing. Voor Tommy is de winter voorbij. Hij heeft sjaal en handschoenen achtergelaten in zijn stulp en geniet al van de eerste madelieven. Ik ben benieuwd hoe een eekhoorn de lente ingaat met al die bloemetjes en bijtjes om hem heen. Zullen we binnenkort nog een grasmaaier moeten kopen. Het moet niet veel gekker worden. Een bekend gezegde is "de hond in de pot vinden" maar Tommy vat dat dan weer letterlijk op. Als eekhoorn hoef je geen hond na te doen. Wij zijn op kantoor best wel gewend geraakt aan een stevig bakkie maar dit.... Even de schakelaar om en we hebben hem expres zo.(of schrijf je dat anders?)

Op onderzoek door het kantoor maakte Tommy de fout te denken dat hij als eekhoorn alles wel kon doen maar nu zat hij in een lastig parket. Hoe heelhuids terug te komen op de grond? Hopelijk is hij de volgende dag omlaag geholpen. Hij was wel zo slim om de noodkreet op papier te zetten. 's Nachts kan hij de slaap niet vatten want de thermometer zakt en blijft zakken dus zoekt Tom de warmte van het kopieerapparaat op. En nu maar hopen dat er flink wat kopieŽn gemaakt worden. Als er maar geen kopieŽn van Tommy erbij komen want eentje is ruim voldoende. Even niet opletten en onze vriendelijke vriend probeert zonder rijbewijs een bus te besturen. Gelukkig zag onze free-lance reporter Axel op tijd deze gevaarlijke actie en greep in. Vermoedelijk zou het niks geworden zijn want ik kan me niet voorstellen dat hij bij de pedalen kon komen.

De ramkraak in Maasdijk bleek uiteindelijk het werk te zijn van onze vriend Tommy. Trots zat hij ons op te wachten met een grote hoeveelheid strippenkaarten en euroflappen. Zijn vermomming was overtuigend en de bedoeling was goed. Hij wilde ons een onbezorgde ouwe dag geven maar we hebben dat toch liever niet via diefstal.......en zeker niet uit de eigen kas. Als Tako even afgeleid is en chauffeurs hun kaartvoorraad willen aanvullen dan is Tommy niet de beroerdste om een handje te helpen. Dalkaartjes of dagkaarten maakt hem niet uit. Nog even en hij is in staat om al onze kantoorfuncties te vervangen....dat zou voor Veolia een forse besparing opleveren maar vermoedelijk overkomt hem dan toch opeens een ongelukje. (snik, snik) En jahoor, het kon niet uitblijven. Tommy heeft een vriendinnetje maar het lukt de verslaggever nog niet om haar te laten zeggen hoe ze heet. Ze blijkt in ieder geval geen feministische achtergrond te hebben want net is ze bij Tommy ingetrokken of ze begint al met het doen van de was. Een waslijn was snel bevestigd en de kleren ruiken nu weer fris naar de wc-eend. Het krijgt allemaal een echte huiselijke uitstraling, nog even en er staat een bankstel en een televisie. Dat er een partner bij Tommy ingetrokken is op Schieweg 15 is te begrijpen met zo'n knappe eekhoorn maar dat er dan maar gelijk op los ge...... wordt is natuurlijk gÍnant te noemen. Jullie opmerkzame fotograaf kwam op het juiste moment langs om het enthousiasme van de beide diertjes vast te leggen op de gevoelige plaat. Hopelijk kan er iemand op korte termijn voorlichting geven want dit schiet niet op natuurlijk. Gelukkig is het goed gekomen, lees bij de volgende foto.

De voorlichting bestond blijkbaar uit 2 dingen!!! Maar goed beter dubbel veilig dan helemaal niets. Nana, want zo heet de onderhuurster, heeft haar draai gevonden. Tuut tuut tuut tuut,  imiteert ze een bekende TV-persoonlijkheid, al dat bekijks.
Waar blijft mijn privacy???? Dan doet ze de gordijnen maar dicht!!
Tommy heeft moeite met het onthouden. Zouden de jaren nu al gaan tellen???
Wat was mijn inlogcode ook alweer. Mijn gebruikersnaam is 'squirrel' dat is logisch maar een wachtwoord of een pincode is altijd lastig en ik mag het maar 3x proberen waarna ik geblokkeerd word.
Aan het stuur was geen succes, dan toch zeker wel als passagier in een bus. Alleen wil Tommy niet vol-tarief betalen vanwege zijn postuur. We hebben hem uiteindelijk voorzien van een vrijvervoerbewijs en dat vindt hij natuurlijk prima. Nu zal Nana ook wel komen voor zo'n vrijvervoertje, kunnen ze eens een dagje uit.

Plotseling werd de rust in huize Tommy verstoord door een harde klap en zie, de wasstraat was verplaatst en er stond een vrachtauto illegaal met water te knoeien. Daar stak Tommy een stokje voor en drukte de veiligheidsknop in zodat alles uitgeschakeld werd.

Toen de vrachtwagen door de brandweer was verwijderd, werd de chaos afgezet met linten en pallets en assistent Vosser Tommy nam het toezicht voor zijn rekening. Zoals hieronder in het groot is te zien, bleef hij op zijn post ondanks de regen. Een plichtsgetrouwe mascotte dus.

Tommy krijgt nu echt de lentekriebels en heeft plannen gemaakt voor een vakantie maar is er genoeg in de knip? Gelukkig staat er een telmachine op kantoor en als er een leuk bedrag in zijn spaarpot blijkt te zijn, zien we Tommy binnenkort op de Bahama's, de Canarische eilanden, Mount Everest of zoiets. Tarzan Tommy hier op de foto. Niet de Bahama's maar een survival in de jungle lijkt het voornemen van Tommy als doel van zijn vakantie. Hij oefent alvast in de planten op kantoor maar hij mist de schutkleur die nodig is om zich net als zijn wilde vrienden te gedragen dus het zal vermoedelijk een ander soort vakantie moeten worden.. Tommy heeft bezoek gekregen.
Zijn neef uit het verre Harderwijk, de mascotte van het Dolfinarium, Wally de walrus, is op visite. Tommy vindt de vlinderstrik een beetje overdreven groot maar hij kijkt daardoor wel erg op naar zijn familielid.
Waarom Wally onverwachts op visite is gekomen, lees je binnenkort op deze wervelende pagina.
Daar zal je het hebben!!!! Wally wil erop uit. Hij heeft een folder van RoemeniŽ meegenomen en het ziet ernaar uit dat onze 2 vrienden binnenkort Nana achter gaan laten om op het huis en ons kantoor te passen. Net als zijn oom Kapitein Walrus is hij vaak onderweg om de aarde te ontdekken. Gaat Tommy mee of blijft hij bij ons? De vakantieplannen namen serieuze vormen aan en Nana maakte zich geen illusies, ze zou een weekje vrijgezel zijn. Zoals de meeste vrouwen ging ze niet bij de pakken neer zitten maar begon juist met pakken. De koffer werd gevuld met een zonnebril, nagelschaartje en tandenborstel. In de overgebleven ruimte de schone sokken.
Klik op de kaart van RoemeniŽ voor de foto's
Dat in zo'n klein koppie genoeg hersenen zitten om zo'n ingewikkeld apparaat te bedienen is iets dat een wonder mag heten.
Een kopieerapparaat met de meest moderne mogelijkheden is een makkie voor onze eekhoorn. Achter de lodderige blik in zijn ogen en de onnozele uitdrukking op zijn gezicht, moet toch echt een IQ van 125 schuilgaan.
En daar is weer eens een nieuwe foto van Tommy. Niet echt om trots op te zijn want een bekend spreekwoord zegt: "De hond in de pot vinden" en neem van mij aan dat je dan achter het net vist. Tommy denkt daar anders over want als er 1 pot over de dam is dan komen er meer en zo is het. De droppot is leeg maar er blijft nog genoeg pepermunt over om de honger te stillen. Een lekke band is blijkbaar een uitdaging en misschien hoopt Tommy dat hij gaat rollen want dan heeft hij een soort kermisachtige ervaring. Ik weet zeker dat er collega's zijn die hem een helpende hand willen bieden.
Soms is Tommy best actief hoewel hij de meeste tijd slapend door lijkt te brengen, maar de camera is ook niet altijd in de buurt moet ik eerlijk zeggen. Deze week gelukkig wel want opeens verscheen hij als een TarzanTommy in de plant. Alleen de kreet ''Oehahoehaahaa' ontbrak. Het voorjaar zit in de lucht en de natuur met zijn loop hebben maar om dat nu op het bureau bij ons op kantoor te gaan doen, is niet echt gepast. In deze tijd van verloedering kun je het deze 2 geliefden niet echt kwalijk nemen. Nana haar oogjes glimmen van de pret en Tommy ziet er zeer ontspannen uit.
Tommy is daarna vertrokken, de wijde wereld in samen met Nana,
en ze leefden nog lang en gelukkig.